
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، در اختتامیه کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا با اشاره به تجربه کرونا تأکید کرد:
تهدیدات زیستی همچنان بهعنوان یکی از جدیترین چالشهای پیشروی جهان مطرح است و باید آمادگی برای مقابله با این تهدیدات در اولویت قرار گیرد.
وی اظهار داشت: گسترش بیماریهای همهگیر در گذشته به اندازه کرونا باورپذیر نبود، اما این تجربه نشان داد تهدیدات زیستی، امنیت، اقتصاد و حتی مسائل اجتماعی را تحت تأثیر قرار میدهند. ما در کشور با چالشهای متعددی در زمینه شناسایی و پیشگیری روبهرو بودهایم، بهطوریکه حتی سویههای جدید کرونا در داخل کشور بهطور کامل تشخیص داده نشدند.
سردار جلالی افزود: در حال حاضر پیشبینیها از وقوع یک پاندمی جدید بین سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷ حکایت دارد و این یعنی تنها یک سال فرصت داریم تا زیرساختهای لازم را تقویت کنیم. ویژگیهای این پاندمی هنوز ناشناخته است، اما احتمال میرود با بیماریهای تنفسی مشترک میان انسان و دام با مرگومیری بالاتر از کرونا مواجه شویم.
وی همچنین با اشاره به اهمیت نظام پیشبینی و شناسایی تهدیدات زیستی، بر ضرورت بهبود سیستم دیدهبانی سلامت تأکید کرد و گفت: سیستم باید قادر باشد قبل از مرگ بیمار، بیماری را تشخیص دهد و با ایجاد زیرساختهای بهداشتی و درمانی مناسب، هر گونه تحول را کنترل کند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل، با انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت در زمان کرونا، خاطرنشان کرد: در آن زمان رویکرد بهداشتی جای خود را به درمانمحوری داد و این رویکرد به ضعفهایی در مدیریت بحران منجر شد. ما نیازمند یک رویکرد جامع برای مقابله با تهدیدات زیستی هستیم که در صورت وقوع پاندمی، اقتصاد کشور نیز صدمه نبیند.
وی تأکید کرد: خستگی کادر درمان از دیگر چالشهایی است که باید با ایجاد سازوکارهای جدید برای تأمین نیروی انسانی برطرف شود. همچنین بازنگری در نظام مرزبانی زیستی و بهروزرسانی زیرساختهای واکسنسازی از الزامات جدی در این زمینه است.
سردار جلالی در پایان تصریح کرد: تجربه کرونا باید چراغ راه آینده باشد. جهان اکنون برای مقابله با پاندمی بعدی آماده میشود و ما نیز باید از فرصت پیش رو استفاده کرده و تمامی ظرفیتهای ملی را برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی بسیج کنیم.
دسته بندی:
برچسب ها:
0