چهارمین کنگره ملی تروما در روزهای ۲۳ و ۲۴ آبان ماه در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود. به گزارش خبرنگار گنجینه، دکتر حسن ابوالقاسمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج)، در نشست خبری این کنگره اظهار کرد:
دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) از سال ۱۳۹۲ به عنوان قطب تروما در کشور تعیین شده و مسوولیت برگزاری این کنگره را بر عهده دارد. این کنگره پیشتر در سالهای ۱۳۹۳، ۱۳۹۵ و ۱۴۰۰ برگزار شده و امسال نیز در سال ۱۴۰۳ چهارمین دوره آن برگزار خواهد شد.
وی افزود: تروما شامل آسیبهای جسمی و روحی میشود و طبق آمار سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در کشور بر اثر انواع تروما مانند تصادفات، سوختگی، برقگرفتگی، و سوءمصرف مواد جان خود را از دست میدهند. این آمار بهویژه در میان جوانان اهمیت پیشگیری از تروما را دوچندان کرده است و تاکید بر جلوگیری از مرگهای قابل پیشگیری در این زمینه ضروری است.
دکتر مسعود خاتمی، رئیس قطب علمی ترومای ایران، نیز در این نشست عنوان کرد: تجربیات بهدستآمده از مدیریت تروماهای جنگی، دستاوردهای مهمی را برای پزشکی کشور به همراه داشته است. بررسیها نشان میدهند که کاهش زمان رسیدگی به تروماها به کاهش مرگومیر ناشی از آن منجر میشود.
وی با اشاره به توجه ویژه رئیسجمهوری و وزیر بهداشت به موضوع تروما، تاکید کرد که آمار تروماهای ترافیکی و مرگومیر ناشی از آن در کشور بسیار بالاست و ایران از سوی محور مقاومت به عنوان مرجع مدیریت تروما شناخته میشود. برای نمونه، در موضوع تروماهای مدافعین حرم، مقالات متعددی تهیه شده که تجربههای بهدستآمده در زمینههای مشابه قابل استفاده است.
دکتر حسن علی محبی، جانشین قطب علمی تروما، نیز با بیان اینکه تروما در کشور متولی واحدی ندارد، اظهار کرد: ۴۰ تا ۵۰ درصد از موارد تروما به حوادث ترافیکی مربوط است و ایجاد کمیسیونی ویژه برای مدیریت تروما در شورای عالی سلامت در دست اقدام است. تشکیل این کمیسیون به دلیل برخی محدودیتها به تعویق افتاده و در دولت جدید مکاتباتی در این زمینه با وزیر بهداشت صورت گرفته است.
ابراهیم متولیان، دبیر کنگره، گفت: پیشبینی میشود حدود ۱۲۰۰ نفر در این کنگره حضور داشته باشند و برای پزشکان، پرستاران و گروههای فوریتهای پزشکی امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده است. برخی مهمانان خارجی از کشورهایی نظیر عراق، سوریه و لبنان نیز از طریق ویدئوکنفرانس در این رویداد مشارکت خواهند داشت. نمایشگاهی از محصولات مرتبط با مدیریت تروما نیز در حاشیه کنگره برپا خواهد شد.
سلیمان حیدری، دبیر علمی کنگره، بیان کرد: از میان ۱۲۰ مقاله ارسالشده، ۴۰ مقاله برای ارائه حضوری و ۱۵ مقاله برای چاپ در نظر گرفته شدهاند. ۱۸ میزگرد علمی در طول کنگره برگزار خواهد شد و موضوعات مهمی چون هوش مصنوعی، فناوریهای نوین و اخلاق پزشکی مورد بحث قرار خواهند گرفت. همچنین، تجربیات ارزشمندی از مدیریت حوادث بزرگ مانند انفجارهای کرکوک و درمان همزمان مجروحان نیز ارائه خواهد شد.
دسته بندی:
برچسب ها:
آنچه در این مقاله میخوانید:
عضویت در خبرنامه گنجینه
دیدگاهشما لغو پاسخ
منتخب سردبیر
به گزارش خبرنگار گنجینه، دکتر مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، در نامهای…
زمان مطالعه 2 دقیقه
به گزارش خبرنگار گنجینه، دکتر رویا خسروخاور، رئیس پیشین مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و…
زمان مطالعه یک دقیقه
به گزارش خبرنگار گنجینه، در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که به ریاست دکتر…
زمان مطالعه یک دقیقه
به گزارش خبرنگار گنجینه، رئیس سازمان غذا و دارو طی حکمی دکتر علی صفا…
زمان مطالعه یک دقیقه
به گزارش خبرنگار گنجینه، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در مراسم…
زمان مطالعه یک دقیقه
به گزارش گنجینه، در مراسم تکریم و معارفه رؤسای جدید و سابق سازمان غذا…
زمان مطالعه یک دقیقه
به گزارش خبرنگار گنجینه، نشست تخصصی کارکنان اداره کل نظارت بر داروی سازمان غذا…
زمان مطالعه یک دقیقه
به گزارش خبرنگار گنجینه، دکتر حسین کرمانپور، رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت، با اشاره…
زمان مطالعه یک دقیقه
0